Denne Stout har en gennemtrængende smag af kaffe og chokolade.
Alkohol: 6,5%
Farve: 65 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Opskrift til 20 liter:
Malt: Chateau Pilsen: 3,9 kg. Chateau Cara Gold: 0,3 kg. Chateau Black: 0,5 kg. Chateau Special B: 0,06 kg. Chateau Chokolat: 0,5 kg. Humle: Saaz Pellets: 105 gr. Gær: Safbrew S-33: 11,5 gr. Mæskning: 62 oC i 110 minutter 72 oC i 10 minutter 78 oC i 2 minutter |
Kogning: Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10% efter 20 min. tilsættes 85 gram humle efter 80 min. tilsættes 20 gram humlen Gæring: Start gæring ved 24 oC, lad temperaturen stige til 25 oC.. Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester Lagring: Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC. |